Author Topic: Connect to a PC and hack a Arcade motorcycle simulator  (Read 2200 times)

rmwilson

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Connect to a PC and hack a Arcade motorcycle simulator
« on: October 21, 2014, 04:49:12 PM »
I am brand new here - literally just saw the game and signed up and have to post ...

I am looking at buying a MANX TT motorcycle aracde machine - and I'd love to hack it so that I put a PC in it and play Motorcycle games and use the actual bikes as controllers. (Either using an xbox 360 controller and a windows PC or a combination of things... (like this) http://www.ultimarc.com/a-pac.html

A few questions I have is ---
Can I play this game multiplier but have two separate displays ( run it off one computer and have two separate screens ?
CAn I play a local area network game?

Hawk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5934
  • MOD Team: CAWS / GP-Team: Horizon GP #7
    • View Profile
Re: Connect to a PC and hack a Arcade motorcycle simulator
« Reply #1 on: October 21, 2014, 06:03:20 PM »
You can put together a controller input device doing what you plan to do in buying that PAC board, but I personally have no idea how to do it. I know there are guys on here that are creating there own controller mechanics to get a better motorcycle type controller(Foot pedals, handlebars, throttle, levers, etc, etc).  Have a look here : http://forum.piboso.com/index.php?topic=1544.0 and you may get an idea of what is possible, or maybe "doubledragoncc", or "davidboda46" can give you some good advice as they are already creating their own controller for GPB.  :)

Hawk.

PS: You said you just saw GPBikes..... Did you buy? It's the best motorcycle simulator there is by far, you wouldn't regret it mate!  ;) 8)

doubledragoncc

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4506
  • If it dont fit HIT it!!!!!!!!!
    • View Profile
    • GPBOC Live Streams
Re: Connect to a PC and hack a Arcade motorcycle simulator
« Reply #2 on: October 22, 2014, 04:15:02 PM »
Hi rmwilson, if you need any help just ask and l will try my best to do so.

I dont know the mechanics of the system you want to buy, but once you have one send me all the info you can and I will be able to tell you what you have to do to get what you want.

DD
GPBOC Live Streams: https://www.youtube.com/c/IASystemsComputerControls

Teamspeak: Server IP: 82.43.148.211  user password "yougetin"

i5 7600 5.0GHz z270 ASUS Maximus Code Mobo 16GB 3866MHz DDR4 RAM ASUS Strix GTX1050Ti OC 4GB DDR5 Kraken X62 AIO Cooler

teeds

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 395
    • View Profile
Re: Connect to a PC and hack a Arcade motorcycle simulator
« Reply #3 on: October 27, 2014, 11:16:52 AM »
A few questions I have is ---
Can I play this game multiplier but have two separate displays ( run it off one computer and have two separate screens ?
CAn I play a local area network game?

I've not seen an in-game option for multi screens myself, bring on the oculus  :)
GPB works fine on a LAN, mixed with online is ok too. Need a license for each LAN PC mind.

Also good luck if you go for the Manx TT arcade build, would be sweet and very do-able although you may need to swap out the sensors if they're not compatible. If sensors are needed consider hall effect ones as they're non contact and wont wear out like pots.