Author Topic: Microprose GP500  (Read 2428 times)

KawaKasper

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Microprose GP500
« on: March 11, 2016, 08:36:39 PM »
Anyone know where i can download Bikesets (MotoGP, SBK 2015...) for that oldie?


Docfumi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 593
  • NICKED-IT RACING - STEAL THE FINISH LINE
    • View Profile
    • only attitude counts
Re: Microprose GP500
« Reply #1 on: March 11, 2016, 08:38:55 PM »
Have a look here:

http://wxatgp500.co.uk/
I didn't lose the race, I ran out of laps.

Harrytmj66

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 237
    • View Profile
Re: Microprose GP500
« Reply #2 on: March 12, 2016, 10:58:16 AM »
I still play this game. A real classic

doubledragoncc

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4441
  • If it dont fit HIT it!!!!!!!!!
    • View Profile
    • GPBOC Live Streams
Re: Microprose GP500
« Reply #3 on: March 12, 2016, 11:33:01 AM »
I made a streetbike set if your interested. I never new how to add just the bikes so it means a single install next to your normal GP500 real easy copy and paste job lol.

DD
GPBOC Live Streams: https://www.youtube.com/c/IASystemsComputerControls

Teamspeak: Server IP: 82.43.148.211  user password "yougetin"

i5 7600 5.0GHz z270 ASUS Maximus Code Mobo 16GB 3866MHz DDR4 RAM ASUS Strix GTX1050Ti OC 4GB DDR5 Kraken X62 AIO Cooler

CapeDoctor

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 871
  • ...taking fun seriously since 1968...
    • View Profile
Re: Microprose GP500
« Reply #4 on: March 15, 2016, 02:54:04 PM »
i still have it, and play it now and then, not much since GPB, though...
while on the subject, though, does anyone know of any cure for the problem it started suffering since, i think, XP, where the game suddenly speeds up for a second or so, usually resulting in a crash....
that was probably the only thing that bothered me quite a bit, especially as i like doing full length races - this would happen every few laps, and really spoil things for me....
as far as i'm aware, there never really was a fix for this, but if anyone knows, i'm sure someone on this forum will... ?  :)

doubledragoncc

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4441
  • If it dont fit HIT it!!!!!!!!!
    • View Profile
    • GPBOC Live Streams
Re: Microprose GP500
« Reply #5 on: March 15, 2016, 03:41:11 PM »
Bugger I forgot what cured that Doc. The person to talk to would be grT if you cant get her here I am chatting at mo with her on Pcars forum. I will ask her for you now and let you know though okay.

DD
GPBOC Live Streams: https://www.youtube.com/c/IASystemsComputerControls

Teamspeak: Server IP: 82.43.148.211  user password "yougetin"

i5 7600 5.0GHz z270 ASUS Maximus Code Mobo 16GB 3866MHz DDR4 RAM ASUS Strix GTX1050Ti OC 4GB DDR5 Kraken X62 AIO Cooler

doubledragoncc

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4441
  • If it dont fit HIT it!!!!!!!!!
    • View Profile
    • GPBOC Live Streams
Re: Microprose GP500
« Reply #6 on: March 15, 2016, 08:28:16 PM »
I got a reply and info for you Doc, just waiting on getting a dropbox DL link to give to you bro. Its for a fixed version special from WXAT and IOM track I think.

Get it to you asap

DD
GPBOC Live Streams: https://www.youtube.com/c/IASystemsComputerControls

Teamspeak: Server IP: 82.43.148.211  user password "yougetin"

i5 7600 5.0GHz z270 ASUS Maximus Code Mobo 16GB 3866MHz DDR4 RAM ASUS Strix GTX1050Ti OC 4GB DDR5 Kraken X62 AIO Cooler

doubledragoncc

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4441
  • If it dont fit HIT it!!!!!!!!!
    • View Profile
    • GPBOC Live Streams
Re: Microprose GP500
« Reply #7 on: March 15, 2016, 11:06:27 PM »
O.K. Doc try these DropBox links:

GP500 here:https://www.dropbox.com/s/n0bgk3tyjr36vhp/Gp500.rar?dl=0

Data here:
https://www.dropbox.com/s/8w2ha41t5noep88/1991Data.rar?dl=0

You should end up with two folders. A gp500 folder (main game folder) and a separate 1991Data folder.

Rename the 1991 Data folder to just Data and place it within the main gp500 folder. Change origgp500.exe file or the coregp500.exe file (cannot remember which..try both ) to just gp500.exe and then off you go..

You might need to set compatibility to windows xp or 98 and hopefully then it should work. Fully cracked and fully patched. I hope it cures the speed-up bug for you. For some it does for some it doesn't. Give it a go anyway. Please excuse the pink skins and helmets lol. The IOM TT track is selected via Phillip Island and Dundrod via Brno I think.

Let me know how you get on. If this doesn't fix it talk to grooveski..maybe he can help you solve it?

Best wishes, DD
GPBOC Live Streams: https://www.youtube.com/c/IASystemsComputerControls

Teamspeak: Server IP: 82.43.148.211  user password "yougetin"

i5 7600 5.0GHz z270 ASUS Maximus Code Mobo 16GB 3866MHz DDR4 RAM ASUS Strix GTX1050Ti OC 4GB DDR5 Kraken X62 AIO Cooler

Docfumi

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 593
  • NICKED-IT RACING - STEAL THE FINISH LINE
    • View Profile
    • only attitude counts
Re: Microprose GP500
« Reply #8 on: March 17, 2016, 12:03:53 AM »
BIG THANKS DD!  ;D ;D ;D
I didn't lose the race, I ran out of laps.

diablo1098

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Microprose GP500
« Reply #9 on: December 20, 2017, 05:47:46 AM »
Hi people, just trying to install this on a windows 10 laptop. Has anyone had any success with this? Getting an error "Vertigo Error #2 no valid 3dfx drivers found' when i try and run the re-named gp500.exe file. :( I have tried to switch between windows 95 and windows 98/SE in compatibility mode as well...  Please help

doubledragoncc

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4441
  • If it dont fit HIT it!!!!!!!!!
    • View Profile
    • GPBOC Live Streams
Re: Microprose GP500
« Reply #10 on: December 20, 2017, 09:59:35 AM »
There is a fix for this but will have to look back in my files to see what it was it is to do with a patch you need. Will let you know if I find it again lol

DD
GPBOC Live Streams: https://www.youtube.com/c/IASystemsComputerControls

Teamspeak: Server IP: 82.43.148.211  user password "yougetin"

i5 7600 5.0GHz z270 ASUS Maximus Code Mobo 16GB 3866MHz DDR4 RAM ASUS Strix GTX1050Ti OC 4GB DDR5 Kraken X62 AIO Cooler

diablo1098

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Microprose GP500
« Reply #11 on: December 21, 2017, 09:03:22 AM »
There is a fix for this but will have to look back in my files to see what it was it is to do with a patch you need. Will let you know if I find it again lol

DD

Thanks doubledragoncc. Any help would be very welcome :)