Author Topic: Isle Of Man  (Read 72516 times)

Reactive

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
  • Denis.FJR1300A`04
    • View Profile
    • ArtStation
Isle Of Man
« on: December 26, 2013, 11:35:21 AM »
Hello boys and guys  ;D

I started this topic for asking about is anyone else building the IOM track, cause i have a doubts what if i`m doing the twice work  :-[
I have not finished track (i forgot who send it to me, sorry dude) which was work in Beta3, but not even starting in Bets4. Anyway, after all hours in seeking and converting many kinds of GPS data, i`m not sure about those track was close to original (because all the gps tracks needs thoroughly manual editing. And i didnt see no one program where you can add the track point, interpolating the altitude; able only moving existing points)
So, i started my own way:
1) grabbed huge height, street and satellite maps (13280px X 16288px)
2) build the model in 3dMax (simply Displace using Height map)
3) merge gps tracks (GPX - CSV - BobsTrackBuilder - Softimage - Max)
4) compare it all and decided to built a brand new smooth track, using exported tracks as sample in altitudes.
5) And there is a problem: my huge map is not so huge in close view, because only the half of all the picture is useful  ???

So, now i`ll grab the same size map, but only along the course and will start again.

Can i continue or someone already did this yet? (I`m really in doubts!)

Aaannd some WIP pictures:

« Last Edit: December 26, 2013, 11:37:05 AM by Reactive »
Excuse my English, its not my native.

BozoCRO

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 189
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #1 on: December 26, 2013, 12:34:43 PM »
Wow...If you manage to pull this off it will be amazing!!!  ;D

I dont think anyone said they are making this track

Ian

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 205
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #2 on: December 26, 2013, 07:08:19 PM »
Wow that is very impressive,you are a brave man to take this on.
« Last Edit: December 28, 2013, 10:28:17 AM by Ian »

LauZzZn

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 136
  • German Karting Champion 2013 - FR 2.0 NEC
    • View Profile
    • laurents hoerr official homepage
Re: Isle Of Man
« Reply #3 on: December 27, 2013, 09:02:35 PM »
looks quite nice man. i cant give an exact oppinion to the 3d as i cant see everything i need to see to guess how good it is. but what you wrote is very impressive. if you need some help with the 3d modeling of objects, houses or what ever just pm me. i also got a big library of different textures

Masna

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #4 on: December 27, 2013, 10:44:12 PM »
!!!THIS is a TRACK !!!!!  great !!!  thanks man!!!  :)

ALEale

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 583
  • GP Bikes Italia CO-FOUNDER
    • View Profile
    • GP Bikes Italia
Re: Isle Of Man
« Reply #5 on: December 27, 2013, 11:37:19 PM »
oh my god.....

Alone

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 312
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #6 on: December 28, 2013, 12:30:15 AM »
GOD!!!!! Thanks only for trying  ;D you are brave!

pgreenwo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #7 on: December 28, 2013, 12:41:37 AM »
Every Biker with a PC just put you down on a legend list. Fantastic great idea!!

SwarleyRuiz

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 431
    • View Profile
    • Channel of Youtube: SwarleyRuiz
Re: Isle Of Man
« Reply #8 on: December 28, 2013, 08:46:30 AM »
Great job, thanks Reactive

PeterV

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1433
  • CAWS - Server Dude
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #9 on: December 28, 2013, 09:44:27 AM »
very nice Reactive, a massive task ahead  ::)

C21

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 820
  • Online: Chris Walker....the Stalker :-)
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #10 on: December 28, 2013, 09:58:58 PM »
If you get this done properly i promise that you will be the Hero of the Gp-Bikes Community!
That's a really tough challenge mate :)
IOM is the Most wanted Track for every motorcycle SIM on Earth...
# Member of the CAWS Racing Team #


Hawk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5814
  • MOD Team: CAWS / GP-Team: Horizon GP #7
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #11 on: December 29, 2013, 09:40:58 AM »
I would say your main problem won't be in the actual creation of the I.O.M. circuit, it will be playing it at reasonable FPS(Frames per second) as I believe GP Bikes will try and process all the I.O.M. track model data at once and doesn't have the ability to only process small sections of very large tracks. I could be wrong, but something to keep in mind and try and test before you devote your heart and soul to a project that may not work out as you dreamed.

However, having said that, I admire what you would like to do and the work you have done so far looks GREAT! ;D 8)

HornetMaX

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5535
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #12 on: December 29, 2013, 01:08:10 PM »
I believe GP Bikes will try and process all the I.O.M. track model data at once and doesn't have the ability to only process small sections of very large tracks.
I think there's a parameter called "drawdistance" in the "[gfx]" section of your profile.ini, so that at least it doesn't try to draw everything, that's clear.

MaX.

rc211v

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #13 on: December 29, 2013, 02:22:07 PM »
If this ends up working, I will pay for this track mod.

Hawk

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5814
  • MOD Team: CAWS / GP-Team: Horizon GP #7
    • View Profile
Re: Isle Of Man
« Reply #14 on: December 29, 2013, 02:53:48 PM »
I believe GP Bikes will try and process all the I.O.M. track model data at once and doesn't have the ability to only process small sections of very large tracks.
I think there's a parameter called "drawdistance" in the "[gfx]" section of your profile.ini, so that at least it doesn't try to draw everything, that's clear.

MaX.

I believe your correct, Max. But as far as I know, the major processing(number crunching) will be done on all model data before it begins to sort out what needs to be drawn according to what's in view(Draw Distance)?
I could be wrong, but I believe this is how standard type graphics engines work before they are altered for specialized processes to suit the need required.

I think there is a massive difference from processing data for a 2 - 3 mile track, to processing data for a track of 37.739 miles together with all the houses, walls, lamp posts, etc, etc that will be needed to make it look good.

Good luck, Reactive.... I really hope you can make this work, as an I.O.M. track would be BRILLIANT to ride around! ;D ;D
« Last Edit: December 29, 2013, 03:00:19 PM by Hawk_UK »