Author Topic: FontGen  (Read 2298 times)

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2416
    • View Profile
FontGen
« on: December 13, 2016, 06:47:26 PM »
The FontGen is a command-line program.

Configuration file format:
Code: [Select]
[config]
name = Arial Bold
code_page = 1252
char_start = 32
char_end = 255
bitmap_x = 512
bitmap_y = 512
spacing = 4
filename = arialbd.ttf
scale = 0.8

Code pages: https://en.wikipedia.org/wiki/Code_page#Windows_code_pages
« Last Edit: March 07, 2018, 11:23:13 PM by PiBoSo »
Obviously your ambition outweighs your talent

HornetMaX

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5809
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #1 on: December 13, 2016, 07:45:28 PM »
Thanks !

HornetMaX

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5809
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #2 on: December 13, 2016, 08:13:54 PM »
Just trying on a .ttf (http://www.fontspace.com/julieta-ulanovsky/montserrat), what is the "-d" command line option ?
If I don't put it, fontgen crashes.

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2416
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #3 on: December 13, 2016, 09:29:26 PM »

Whoopsie doopsie  :-[
Thank you for the report. Bike tools updated to upgrade FontGen to the 1.01 version.


P.S.
The font should have been generated anyway, despite the crash at the end
Obviously your ambition outweighs your talent

Warlock

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1161
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #4 on: December 13, 2016, 10:31:37 PM »
.bat file
Code: [Select]
fontgen.exe config.ini font.tga
config.ini
Code: [Select]
name = font
char_start = 32
char_end = 255
bitmap_x = 512
bitmap_y = 512
spacing = 4
filename = wwDigital.ttf
scale = 0.8

the .tga is generated but cannot view it or be opened in photoshop ... what am i missing?

HornetMaX

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5809
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #5 on: December 13, 2016, 11:19:25 PM »
Whoopsie doopsie  :-[
Thank you for the report. Bike tools updated to upgrade FontGen to the 1.01 version.
I still see the v1.0 at the usual link.

P.S.
The font should have been generated anyway, despite the crash at the end
True. And they do work fine in game :)

Passing the -d I had no crash and two .tga generated (I can open them, no problem for me).

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2416
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #6 on: December 13, 2016, 11:33:13 PM »
I still see the v1.0 at the usual link.

 ???
Please try again. The file size should be 930,655 bytes.
Obviously your ambition outweighs your talent

HornetMaX

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5809
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #7 on: December 13, 2016, 11:59:37 PM »
My bad, works fine.

Damn PeaZip does not overwrite existing files by default ...  ::)

Reactive

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 178
  • Denis.FJR1300A`04
    • View Profile
    • ArtStation
Re: FontGen
« Reply #8 on: February 12, 2018, 09:31:43 PM »
Excuse my English, its not my native.

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2416
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #9 on: February 14, 2018, 09:01:40 PM »

You forgot to add "[config]" on top of the config.ini file.
Obviously your ambition outweighs your talent

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2416
    • View Profile
Re: FontGen
« Reply #10 on: March 07, 2018, 11:22:06 PM »

Bike tools updated to upgrade FontGen to the 1.02 version.
Obviously your ambition outweighs your talent