Author Topic: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...  (Read 2053 times)

uberslug

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
    • View Profile
AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« on: October 14, 2018, 09:32:30 PM »
I seem to be having trouble getting the Wheel and Pedals to work together.

When I calibrate the Wheel and choose it as the steering device it works fine.

When I calibrate the Pedals and choose them in the various inputs they work fine.

They do not, however, work at the same time. I can have steering, or pedals, but not both.

Anyone have any ideas on how to get the two systems working together?

I have disabled the Pedals in SimCommander 4 so there is not any input going on there.

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2589
    • View Profile
Re: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« Reply #1 on: October 14, 2018, 09:38:40 PM »

Please note that the wheel and pedals must be both calibrated at the same time.
Every time the "Calibration" button is pressed, the calibration is reset for all controllers.
Obviously your ambition outweighs your talent

uberslug

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
    • View Profile
Re: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« Reply #2 on: October 14, 2018, 09:43:36 PM »
How does one do that?

I have both SimXperience AccuForce and FANATEC ClubSport Pedals V3 listed in the Controller Drop Down Menu.

When I choose the SimXperience menu item it shows the wheel being moved but not the pedal input.

When I choose the FANATEC menu item is shows the pedals being actuated by not the wheel input.

I have both units plugged into my PC separately.

If I choose the Steer Input and move the wheel I see the Yellow Bars move left and right.

If I then choose the Throttle Input and press the throttle pedal I get nothing unless I calibrate the Fanatec first, then it shows up.
« Last Edit: October 14, 2018, 09:45:45 PM by uberslug »

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2589
    • View Profile
Re: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« Reply #3 on: November 03, 2018, 09:06:26 PM »

Could you please upload the file "calib.txt", after calibrating the wheel and the pedals in World Racing Series?
The file should be saved in "My Documents"\PiBoSo\World Racing Series\profiles\"your profile name"\
« Last Edit: November 03, 2018, 09:18:10 PM by PiBoSo »
Obviously your ambition outweighs your talent

uberslug

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
    • View Profile
Re: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« Reply #4 on: November 04, 2018, 07:58:43 PM »

Could you please upload the file "calib.txt", after calibrating the wheel and the pedals in World Racing Series?
The file should be saved in "My Documents"\PiBoSo\World Racing Series\profiles\"your profile name"\

Where should I upload the file to?

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2589
    • View Profile
Re: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« Reply #5 on: November 04, 2018, 08:53:53 PM »

Could you please upload the file "calib.txt", after calibrating the wheel and the pedals in World Racing Series?
The file should be saved in "My Documents"\PiBoSo\World Racing Series\profiles\"your profile name"\

Where should I upload the file to?

It can be attached here on the forum.
Thank you.
Obviously your ambition outweighs your talent

uberslug

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 359
    • View Profile
Re: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« Reply #6 on: November 04, 2018, 10:09:44 PM »
There are two, one with the pedals first, and one with the wheel first.

PiBoSo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2589
    • View Profile
Re: AccuForce V2 Wheel And Fanatec ClubSport V3 Pedals...
« Reply #7 on: November 04, 2018, 10:18:00 PM »
There are two, one with the pedals first, and one with the wheel first.

Thank you.
Obviously your ambition outweighs your talent