Author Topic: Game SETTINGS  (Read 148 times)

Napalm Nick

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4548
  • #68 NICKED-IT RACING - STEAL THE FINISH LINE
    • View Profile
Game SETTINGS
« on: September 13, 2017, 08:51:48 PM »
When going to settings screen (EG to change SHIFT HELP Setting ETC) once the OK button is clicked the screen goes black as the new resolution is set (Even if resolution hasn't been changed!) and the countdown box appears to confirm that you are sure (::)).

Problem - on large tracks or tracks that have a lot of people in, the time the screen is black can often be longer than the Countdown timer allows, so effectively it defaults to "no I didn't mean to make changes" and returns to the pit without any settings changed.

Running a triple screen here and on a memory hungry scenario is probably why the resolution set-up takes so long and is rarely reported.

Possible solution - Don't have that screen check and set the resolution unless that setting has been changed / Have a longer timer / Get rid of the "are you sure you want to do this" step completely / Stick two fingers up at multi screen users  :D

Bug reported.
« Last Edit: September 13, 2017, 08:53:50 PM by Napalm Nick »
Owners Club Racing
CAWS Member


poumpouny

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Game SETTINGS
« Reply #1 on: September 14, 2017, 07:16:56 AM »
Get that here too, the only way to change setting is to quit race/qualify and change in the gpbike home menu's parameter !

janaucarre

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 922
    • View Profile
Re: Game SETTINGS
« Reply #2 on: September 14, 2017, 11:37:21 AM »
Hi,
Never had the countdown after changing settings (except resolution)  in any mod of the game.
For the resolution it must be changed in the settings from the base of the game. Playing and changing the resolution is impossible for me since alpha7, countdown appears at the last second and go back to last settings.