Author Topic: Chain lods not work  (Read 163 times)

Manu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 904
    • View Profile
Chain lods not work
« on: June 17, 2018, 01:28:20 AM »
The chain becomes invisible at the lod levels. It also happens on the default game bikes.

<a href="https://www.youtube.com/v/sVZswjy1FIs" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/sVZswjy1FIs</a>
« Last Edit: June 17, 2018, 01:36:23 AM by Manu »

Grooveski

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Chain lods not work
« Reply #1 on: June 17, 2018, 10:57:13 AM »
This is similar to something I've seen with wire fences and football nets at the track I'm working on.

it was also kind of happening with the trees.  At a distance most of them were taking on a silver tint around the edges.
All the textures were well checked to make sure the transparency alpha matched the image edges and that the alphas were B/W only(i.e. no greys).  They were all fine.

One skin was acting different - the background colour on that was black - and those trees got darker at a distance.  All the others had a white background.
...so I tried changing one of the white backgrounds to green and done another conversion.  Now that tree type showed as green at a distance.

...and I think this may be why my fences are disappearing.  They have a silver fence image on a black background and I think the black is weeping in as the distance increases.  I'm going to try changing them to a mid grey background.

...which is what I suggest you try too.   ;)

Sorry to be suggesting something that I haven't even tried myself yet.   :-[  Only came up with the theory a couple of days ago but have been upgrading my computer since then.

...and I know that by rights the background colour shouldn't play a part in a transparent texture - but judging by what's happening with the trees - it does.
I think it may in some other games as well - The Dirt series has green tree backgrounds and I'm sure I've seen them elsewhere too.

Grooveski

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: Chain lods not work
« Reply #2 on: June 22, 2018, 01:47:25 PM »
When I tried the background thing on the fences it worked a little bit - but not enough.

...so I kept playing around - and what seemed to have much more effect was increasing the skin size.
I just doubled the dimensions of the fence textures and now they're showing up at higher distances. 

Manu

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 904
    • View Profile
Re: Chain lods not work
« Reply #3 on: June 22, 2018, 03:02:17 PM »
Hi Grooveski.

Your case is different.
 
The error that I'm mentioning refers to the "LOD" models (Level Of Detail). These are models with a lower number of polygons that are rendered according to the distance of vision.

In this case, I'm showing how the chain disappears when a model with a lower resolution should appear instead.

I'm afraid that the LOD models are being represented at the same time in the level 1.
« Last Edit: June 22, 2018, 03:24:16 PM by Manu »