Author Topic: Need help configuring controls  (Read 2036 times)

kyleG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Need help configuring controls
« on: October 25, 2018, 11:03:26 PM »
I have a simcube OSW wheel and Fanatec pedals. I cant seem to assign throttle to the pedal or my steering axis to "lean" ive tried everything it seems.

I plan on making a custom handlebar setup but I need to try the sim first. ANy help will be great!

Also my steering axis is "x" and my throttle (different controller) is also "x".

Thanks,
Kyle
« Last Edit: October 26, 2018, 12:02:14 AM by kyleG »

teeds

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 583
    • View Profile
    • https://gaming.youtube.com/channel/UCs343rFt_CdeTuw3sF6Ex-g#tab=1

kyleG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Need help configuring controls
« Reply #2 on: October 26, 2018, 12:19:50 PM »
Does this help -

http://forum.piboso.com/index.php?topic=6226.msg93450;topicseen#msg93450

Yup Iíve done that. My steering axis works. Lots of other axis below and one is jumping around. Then I have two other sets of inputs in the calibration dropdown. My pedals work as well but I canít assign any of the inputs. As I click an input it just cycles through random input axis that donít correspond to anything.

Is my problem that Iím using the demo? I hope I can try the sim before purchasing

uberslug

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 362
    • View Profile
Re: Need help configuring controls
« Reply #3 on: October 26, 2018, 08:57:52 PM »
Having nearly the same issues with an AccuForce wheel and Fanatec pedals in WRS. WRS will recognize the pedals when I Calibrate the Fanatec inputs but it won't recognize the AccuForce input. When I calibrate the AccuForce it sees it just fine but doesn't see the Fanatec items. I can not get the two to work together. I think I need to connect the Fanatec pedals to the AccuForce controller via the supplied Analog Inputs so that the AccuForce controller is the only item listed under calibration.

kyleG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Need help configuring controls
« Reply #4 on: October 26, 2018, 11:21:03 PM »
Yes I have three controllers listed and it gets all messed up. Not sure why it matters. I was planning on building my own set of handle bar controls from an old wheel but now Iím worried to start if I canít assign input devices from multiple devices

teeds

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 583
    • View Profile
    • https://gaming.youtube.com/channel/UCs343rFt_CdeTuw3sF6Ex-g#tab=1
Re: Need help configuring controls
« Reply #5 on: October 27, 2018, 09:30:19 AM »
This game works fine with several controllers. It sounds like you have at least one noisy pot on a controller, if it's too noisy and moves the axis enough it could be getting picked up every time you try and assign an axis.

TimboC137

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 77
  • If you can't find it, grind it!
    • View Profile
Re: Need help configuring controls
« Reply #6 on: November 13, 2018, 08:56:34 PM »
Having nearly the same issues with an AccuForce wheel and Fanatec pedals in WRS. WRS will recognize the pedals when I Calibrate the Fanatec inputs but it won't recognize the AccuForce input. When I calibrate the AccuForce it sees it just fine but doesn't see the Fanatec items. I can not get the two to work together. I think I need to connect the Fanatec pedals to the AccuForce controller via the supplied Analog Inputs so that the AccuForce controller is the only item listed under calibration.

this is strange. my accuforce and fanatec pedals are connected separately and they both are recognized.


uberslug

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 362
    • View Profile
Re: Need help configuring controls
« Reply #7 on: November 13, 2018, 11:48:35 PM »
I don't know why it is doing this. Perhaps it is an issue with USB3? I only have two USB2 ports and my headset is plugged into one of them. I have found the GamePad doesn't work as well when plugged into USB3. This may be a motherboard component and driver issue.

TimboC137

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 77
  • If you can't find it, grind it!
    • View Profile
Re: Need help configuring controls
« Reply #8 on: November 14, 2018, 12:17:23 AM »
USB3 might be an issue. I had some problems with the fanatec pedals when they were connected to a usb2 on the motherboard. I would get usb malfunctioned message and the pedals were no longer detected. After trying every usb on my pc, including USB3, I would get the same message and disconnect. I tried a powered usb hub, and now the pedals are always detected and I never get usb malfunction messages anymore. A powered usb hub might be worth a try. It sounds like you could use a few extra usb ports anyways.
« Last Edit: November 14, 2018, 12:23:16 AM by TimboC137 »