• Welcome to PiBoSo Official Forum. Please login or sign up.
 
September 16, 2019, 06:15:16 am

News:

GP Bikes beta16b available! :)


sound mod

Started by gianni turismo, November 27, 2018, 01:27:30 pm

Previous topic - Next topic

gianni turismo

hi!
i'm trying to make some sound mod:

https://www.youtube.com/watch?v=ms9xekXZRCU

problem:
watching replay from "tv" style camera the sound it's always like in cockpit view (no passing volume change or doppler effect), 

if i set again  the original engine.scl file , the problem disappears.
i have compared the 2 files and i did not find syntax difference.

can some one help me??  :-\
thanks!  :P

matty0l215

When you say TV Style, do you mean the 3rd person chase camera (like in your video)?


gianni turismo

Quote from: matty0l215 on November 27, 2018, 08:08:54 pm
When you say TV Style, do you mean the 3rd person chase camera (like in your video)?


hi matty!
no. I mean the fixed point of view from out the track.
that video was  focused on the sound mod test, not about the issue. sorry for the misunderstand.  :-\

tomorrow i will upload a video focused on the issue.  ;D


matty0l215

No worries. Just more info for others ;)


JohnnoNinja

Quote from: gianni turismo on November 27, 2018, 01:27:30 pm
hi!
i'm trying to make some sound mod:

https://www.youtube.com/watch?v=ms9xekXZRCU

problem:
watching replay from "tv" style camera the sound it's always like in cockpit view (no passing volume change or doppler effect), 

if i set again  the original engine.scl file , the problem disappears.
i have compared the 2 files and i did not find syntax difference.

can some one help me??  :-\
thanks!  :P


I have the same problem when I edited the sounds of the H2R a while ago. I've no idea how to solve this issue. It's like the trackside camera is using the onboard sound:

https://www.youtube.com/v/ruErKBKv8Js

Manu

Quote from: gianni turismo on November 27, 2018, 01:27:30 pm
hi!
i'm trying to make some sound mod:

https://www.youtube.com/watch?v=ms9xekXZRCU

problem:
watching replay from "tv" style camera the sound it's always like in cockpit view (no passing volume change or doppler effect), 

if i set again  the original engine.scl file , the problem disappears.
i have compared the 2 files and i did not find syntax difference.

can some one help me??  :-\
thanks!  :P


The sound samples must be saved in mono.

gianni turismo

Quote from: JohnnoNinja on November 27, 2018, 10:18:43 pm


I have the same problem when I edited the sounds of the H2R a while ago. I've no idea how to solve this issue. It's like the trackside camera is using the onboard sound:

https://www.youtube.com/v/ruErKBKv8Js


EXACTLY!

gianni turismo

Quote from: Manu on November 28, 2018, 03:15:35 am

The sound samples must be saved in mono.


oh... thanks! ;D  i'm going to make a test this evening . stay tuned!  :P

JohnnoNinja


gianni turismo

it worked! thanks Manu! :D